14/03/2018

Hoe ga je om met weerstand bij een deelnemer?

Eerst even iets rechtzetten! Het is slechts een teaser: 'Hoe ga je om met weerstand bij een deelnemer'! Ik geloof namelijk niet in weerstand. Als je als trainer spreekt van weerstand vind ik dit eigenlijk een zwaktebod. Ik hoop niet dat ik iemand nu kwets. Natuurlijk merk ik ook dat de ene deelnemer opener en enthousiaster is dan de ander. En dat mag ook. Sommige deelnemers gaan er vol in, willen nieuwe inzichten en nieuwe dingen leren. Anderen zien het nut niet in van een training of hebben eigenlijk geen tijd of hebben al vaker een soortgelijke training gedaan en dat heeft ook niet geholpen. Dan is het toch logisch dat die persoon er niet vol enthousiasme zit? Het is een kwestie van het niet overeenkomen van het aanbod en de behoefte/vraag. Zo simpel ligt het volgens mij. En is het dus zaak om daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen, er met alle deelnemers een zo'n nuttig mogelijke training van te maken. Dit uitvragen, afspraken over maken als dit nodig is en vooral accepteren van elkaar dat niet iedereen hetzelfde is en dus ook niet dezelfde behoefte heeft. Alles mag er zijn. Ik dank de deelnemers die aangeven dat ze liever niet bij de training aanwezig zouden zijn hartelijk voor hun eerlijkheid. Ik zou ervan balen als ik aan het eind van de training niet iedereen even goed gehoord heb, als ik voorbij ben gegaan aan bepaalde, wellicht afwijkende, behoeftes. Ik word er anderzijds blij van als ik aan het eind van de training iedereen weg zie gaan met toch een nieuw inzicht, nieuwe energie. En gelukkig is dat altijd het geval! Bij deze mijn dank aan de mensen met 'weerstand'!  Jullie zorgen voor uitdaging! Het kan natuurlijk zijn dat je het niet eens bent met dat wat ik schrijf. Weet dat ik te allen tijden open voor nieuwe ideeën en inzichten. Dus laat het me weten als je er anders over denkt!