Mijn werkwijze bij assessment training

Spannend hè?? Een assessment! Wellicht een nieuwe baan in het verschiet. Wellicht een herijking van de functie die je al hebt. Alles is mogelijk.

Steeds vaker wordt een assessment ingezet door organisaties om een beter beeld te krijgen van iemand. Een heel valide, logische redenering. Want de organisatie wil graag weten wie jij bent. Tegelijkertijd wil jij weten of jij binnen de functie en de organisatie past.

Want een assessment is ook een voordeel voor jou!

Als je deze baan wilt en binnen deze organisatie wilt werken, dan is jou er veel aan gelegen om een goed assessment af te leggen. Dat is begrijpelijk. Het assessment bestaat in principe uit 2 delen.

Allereerst het online gedeelte. Heel veel tests zijn te vinden op het web, oefenen kun je volop. Gratis tests  en betaalde tests kun je gebruiken om eens een kijkje te nemen. Dat is het deel waar ik je niet bij kan helpen.

Het 2e gedeelte is de dag zelf. Het diepte interview, het rollenspel (soms meerdere), een case-study, een presentatie. De invulling en tijden zijn verschillend per gevraagde functie.

Met de 2e deel kan ik je helpen! Niet om ervoor te zorgen dat je je anders voordoet dan jij bent! Dat is niet de bedoeling, daar heeft niemand iets aan. Maar wel om samen met jou te kijken hoe  je het best voor de dag komt. Om jou een podium te geven om te laten zien dat jij DE persoon bent voor deze functie!

Als we aan de slag gaan met de voorbereiding voor jouw assessment, gaan we in op de opdrachten die jij gaat doen tijdens jouw assessment dag. We nemen op op camera. Dit terugzien geeft veel inzichten. Immers, wanneer zie je jezelf in een gesprek, ben jij je bewust van je non-verbaal? Daar gaan we op focussen en vervolgens fine-tunen. Wat valt op. Wat gaat goed, wat kan effectiever?

Een mooi proces waar je jezelf beter leert kennen en tips&tricks meekrijgt die je vervolgens altijd in kan zetten, niet alleen tijdens jouw assessment.
Ik trek hier over het algemeen 2 uren voor uit. Dit klinkt wellicht kort maar je krijgt een hoop informatie te verwerken. Dus als er een vervolg wenselijk is kan dit, dan plannen we een andere afspraak per uur.

Mijn tarief voor deze assessment voorbereiding is €100,- per uur, exclusief reiskosten en exclusief BTW. De sessies kunnen ook bij mij plaatsvinden, dan worden er uiteraard geen reiskosten in rekening gebracht.

Heb je nog vragen, laat het me weten!!

Hieronder vind je nog wat documenten om je op weg te helpen:

Alfabetische lijst van competenties

E-book Solliciteren

NRC artikel

 

 

 

 

Intertrust
RWS
Yacht
Leren door ervaren
Randstad
Versy
UMC
Interdyne