Mijn werkwijze als trainer en coach

Naar aanleiding van mijn inventarisatie van wat ik gehoord heb, gaan we samen kijken wat nodig is. Alles heeft te maken met de persoon of personen waar de coaching of training voor bedoeld is.
De methode die ik bij voorkeur gebruik is Transactionele Analyse (verder afgekort tot TA) i.c.m. met andere methodes. Nu heeft TA vele concepten met vele mogelijkheden. Het mooie van TA is dat het altijd in ontwikkeling is en dat je met de verschillende concepten diepte kunt creƫren als dit gewenst of nodig is.

Ondanks de zeer zorgvuldige voorbereiding en inventarisatie gebeurt het dat ik het programma aanpas aan de behoefte die ontstaat tijdens de training.
Ik ben een trainer die de behoefte van de deelnemers voorop stelt. Het is hun training! Dat betekent ook dat ik soms terugkom bij jou als opdrachtgever en een heel andere evaluatie heb dan in eerste instantie verwacht. Maar je medewerkers hebben gekregen wat ze wilden! En er is een beweging ingezet. Dat is waar je in eerste instantie een trainer voor inzet immers.
Dat is een afspraak die ik bij voorbaat met jou maak en waar je als opdrachtgever mee mee moet kunnen bewegen. Dat ik de vrijheid heb om af te wijken van het programma in het belang van jouw team en het resultaat, mocht dit nodig zijn. Dat is de manier waarop ik werk.

Een voorbeeld. Je medewerkers komen bij jou aankloppen als er iets speelt met een collega en stappen niet op de desbetreffende collega af. Een training feedback is op zijn plaats, een logische gedachte!

Echter, tijdens het uitvragen van de verwachtingen tijdens de training hoor ik, voel ik en merk ik dat er iets anders speelt. Ik kan jouw medewerkers de feedback methode op veel verschillende manieren uitleggen maar ik weet zeker dat ze er niets mee gaan doen!
Omdat simpelweg het onderlinge vertrouwen niet aanwezig is om iemand aan te spreken. Men is ‘bang’ dat het feedback geven consequenties heeft. Boosheid, het beschadigen van de onderlinge samenwerking etc..
Als dat het geval is hebben we tijdens de training iets anders te doen!

Let wel, ik heb het hier over opbouwende feedback. Het geven van positieve feedback is veel belangrijker maar over het algemeen wordt dit niet als een probleem ervaren.

 

Ondervind het!

Uiteraard kan ik je via deze weg heel veel informatie geven over wat ik doe en hoe ik dit doe. Toch weet ik zeker dat ik het nog beter uit kan leggen als we elkaar persoonlijk spreken. Ik vertel vol vuur en overtuiging over mijn werk. Om de doodeenvoudige reden dat deze manier zo fantastisch werkt. Ik kom het graag vertellen! Neem vrijblijvend contact met me op.

Intertrust
RWS
Yacht
Leren door ervaren
Randstad
Versy
UMC
Interdyne